خواص توت فرنگی

یکی از اولین نوبرانه های بهاری که زود سر و کله اش پیدا می شود توت فرنگی است. البته توت فرنگی های گلخانه ای در سایر فصول سرد سال هم در بازار پیدا می شوند که اندازه درشت تری هم دارند. با این وجود توت فرنگی هایی که در فضای آزاد و در شرایط طبیعی رشد می کنند و فصل بهار در میوه فروشی ها دیده می شوند، طعم و مزه شان بهتر است و البته برای سلامتی شما مزایای زیادی دارند.

اکسیر جوانی

توت فرنگی با داشتن مزه شیرین و طعم خوبش در سراسر جهان محبوبیت زیادی دارد. بیش از ۶۰۰ نوع توت فرنگی در نقاط مختلف جهان پیدا می شود که رنگ، بافت و طعم متفاوتی دارند.

هزاران سال قبل توت فرنگی ها به طور وحشی در مناطق مختلف آب و هوایی رشد می کردند تا اینکه در دورانی قبل از میلاد مسیح توسط کشاورزان پرورش یافتند و مردم آن زمان برای این میوه ارزش زیادی قائل بودند. سپس مردم به خواص درمانی آن پی بردند و محبوبیت توت فرنگی روز به روز بیشتر شد. تا قبل از اوایل قرن نوزدهم توت فرنگی میوه لوکسی بود که فقط ثروتمندان توان خریدش را داشتند اما بعدها به سایر طبقات اجتماعی هم نفوذ کرد تا همه بتوانند از خواص مفیدش بهره مند شوند.

این میوه علاوه بر داشتن آنتی اکسیدان های فراوان، از قرن ها قبل به سمبل جوانی هم شهرت داشته و در فرهنگ های مختلف مردم از آن به عنوان میوه ای یاد می کنند که طول عمر را افزایش می دهد.

شش دلیل برای خوردن توت فرنگی

توت فرنگی های نوبرانه در مقایسه با سایر میوه ها کمی گران تر است و شاید همین موضوع باعث شود از خریدشان صرف نظر کنید. اما در صورتی که با خواص بی شمار این میوه آشنایی داشته باشید به این نتیجه می رسید که می ارزد بابت خرید آنها کمی بیشتر پول پرداخت کنید.

۱- سلامت چشم ها: وجود رادیکال های آزاد و کمبود برخی از مواد غذایی ویژه یکی از دلایل بروز مشکلات چشمی هستند. با بالارفتن سن و کمبود این عناصر مهم غذایی، رادیکال های آزاد صدمات خودشان را شروع می کنند. به طور مثال سبب خشکی چشم می شوند، به اعصاب بینایی آسیب می رسانند یا چشم را مستعد ابتلا به عفونت می کنند. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث و فلاونوئیدها که در توت فرنگی وجود دارند می توانند از وجود چنین صدماتی پیشگیری کنند.

۲- مقابله با ورم مفاصل و نقرس: تخریب ماهیچه ها و بافت ها، خشک شدن مایعاتی که به تحرک مفاصل کمک می کنند و همینطور تجمع مواد سمی و اسیدی (مانند اسید اوریک) در بدن ازجمله اثرات نامطلوب رادیکال های آزاد موجود در بدن هستند که مسوولیت بروز نقرس و ورم مفاصل را برعهده دارند. توت فرنگی با داشتن گروهی از آنتی اکسیدان ها و مواد سم زدا می تواند این خاطرات را برای همیشه از بدن شما دور نگه دارد.

۳- مبارزه با سرطان: ویتامین ث، فولات، آنتوسیانین و چند ترکیب دیگر گروه قدرتمندی را تشکیل می دهند که می تواند با سلول های سرطانی و تومورها مبارزه کند. مطالعات نشان می دهد مصرف روزانه یک عدد توت فرنگی می تواند به طور قابل توجهی رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد.

۴- بهبود عملکرد مغز: خیلی از افراد کهنسال گرایش زیادی به از دست دادن حافظه شان دارند و کنترل فعالیت ها و اعضای بدن برایشان سخت می شود. این موضوع به دلیل پیرشدن مغز و سیستم عصبی آنهاست. بدین ترتیب، بافت مغز تخریب شده و اعصاب ضعیف تر می شود. توت فرنگی در این زمینه نقش موثری دارد. ترکیبات موجود در این میوه به جوان سازی سیستم عصبی کمک کرده و تخریب ناشی از رادیکال های آزاد را خنثی می کند. علاوه بر این بهتر است بدانید که توت فرنگی درصد قابل توجهی ید هم دارد که به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک می کند.

۵- پایین آمدن فشار خون بالا: توت فرنگی منبع خوبی از پتاسیم و منیزیوم هم هست که هردوی این عناصر به پایین آمدن فشار خون کمک می کنند.

۶- پیشگیری از بیماری های قلبی: توت فرنگی یک پکیج کامل برای حفاظت از قلب و عروق شما به همراه دارد که شامل مقادیر زیادی فیبر، فولات، آنتی اکسیدان هایی چون ویتامین ث است. فقدان چربی هم به این جمع اضافه می شود. بعضی از اعضای خانواده ویتامین ب هم در توت فرنگی وجود دارند که ماهیچه های قلبی را تقویت کرده، به بهتر شدن عملکرد قلب کمک می کنند.

حقایقی درباره توت فرنگی

*رومیان باستان معتقد بودند که توت فرنگی به عنوان یک گیاه دارویی علائم بیماری مالیخولیا را کاهش می دهد، التهاب را کم می کند و در درمان تب، عفونت گلو، سنگ کلیه، تنگی نفس، نقرس، بیماری های خونی و ناراحتی های کبد و کلیه موثر است.

*تنها میوه ای است که دانه هایش در سطح بیرونی آن قرار دارند.

*آنچه را که در واقع میوه می نامیم، میوه گیاه نیست بلکه نهنج توسعه یافته گل است که گوشتی و آب دار شده است.

*در بلژیک موزه ای فقط برای نمایش انواع توت فرنگی ها وجود دارد.

*مقدار ویتامین ث توت فرنگی حتی از پرتقال هم بیشتر است.

*فاقد چربی است و کالری کمی دارد.

خرید و نگهداری

*توت فرنگی های قرمز روشنی را انتخاب کنید که درخشش طبیعی داشته باشند و کلاهکشان سالم و تازه به نظر برسد. کوچک ترها معمولا شیرین و خوشمزه هستند. فقط هنگام خرید مراقب باشید که توت فرنگی های نرم و پلاسیده را به خانه نبرید.

*توت فرنگی ها باید تا آنجا که ممکن است سریع مصرف شوند. تا قبل از زمان مصرف آنها را نشویید و کلاهک سبز را جدا نکنید.

*اگر می خواهید تا دو، سه روز در یخچال تازه بمانندآنها را در ظرفی گذاشته و پوشش پلاستیکی رویشان قرار دهید یا از حوله های کاغذی برای نگهداری از توت فرنگی ها استفاده کنید.

مطالب مرتبط:

  1. توصیه های مهم برای جلوگیری از سفید شدن مو
  2. نتایج جام جهانی کشتی فرنگی ایران
  3. آموزش آشپزی : طرز تهیه قیمه نذری
  4. برنامه ورزشکاران المپیکی ایران – یکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۱
  5. چاق ها از این میوه نخورند!
  6. افرادی که کم‌خونی دارند این میوه را بخورند
  7. ۲۰ ماده غذایی ضد سرطان



اردیبهشت ۱۸م, ۱۳۹۱ | بازدید : 1,240 views | دسته: تغذیه و آشپزی، موضوعات
برچسب ها: ، ، ، ،

mail


جدیدترین گالری عکس ها
















افزودن نظر:



خوراک سایت